DE AMSTERDAMSCHE BUSINESS CLUB

AFC (Amsterdamsche Football Club) is de oudste voetbalvereniging van Amsterdam, de grootste amateurvereniging van Nederland en de regerend kampioen van de Tweede Divisie. Om de zakelijke behoeften van zijn leden te faciliteren heeft AFC op 30 januari 2020 de Amsterdamsche Business Club (ABC) opgericht. 

De Amsterdamsche Business Club brengt ondernemers bij elkaar binnen het netwerk van AFC. Beslissingsnemers en leden van het senior management kunnen hier deelnemen aan activiteiten en evenementen bijwonen en zo hun zakelijke netwerk vergroten.

Lidmaatschap van de Amsterdamsche Business Club brengt veel voordelen met zich mee, voor u en voor AFC. Onze jonge Amsterdamse netwerkclub is klaar om hard te groeien, samen met u. Hier leest u wat de businessclub van de mooiste amateurvereniging van Nederland u te bieden heeft.

Wat is de Amsterdamsche Business Club?

Een businessclub is een onlosmakelijk onderdeel van een moderne voetbalclub, net zoals een kantine of een tribune. Voetbalclubs zouden niet kunnen bestaan zonder de trouwe support van betrokken fans. Dat geldt zeker ook voor AFC.

Maar fans willen op meer manieren betrokken zijn bij de club dan tweewekelijks een wedstrijd bekijken en gezellig napraten met andere supporters. Daarom is de ABC er, voor de fans met een ondernemershart dat klopt voor AFC.

Teamgeest op én naast het veld

Het mooie van een voetbalclub is de verbondenheid. Verbondenheid met de club, het logo, de spelers. Maar ook verbondenheid onderling, met de andere supporters op de tribune. Samen juichen bij hoogtepunten en samen het team aanmoedigen als het minder gaat. 

Die teamgeest brengen we terug in onze Amsterdamse netwerkclub. Onze leden delen een liefde voor AFC, Amsterdam en ondernemen. Dit maakt de ABC tot meer dan een businessclub. We zijn een team dat elkaar sterker maakt en elkaar helpt als dat nodig is. Maar we zijn ook een team dat samen simpelweg een goede tijd heeft. 

De vele verschillende activiteiten en evenementen vergroten uw netwerk en versterken de onderlinge verbondenheid met onze leden. Ook als u AFC nog niet goed kent, ontvangen wij u met open armen om samen met ons verliefd te worden op deze mooie vereniging.

Commerciële Commissie

De Commerciële Commissie van AFC is het besturend hart van de Amsterdamsche Business Club, allen gepassioneerde ondernemers en supporters van AFC. De commissieleden staan altijd open voor contact, voor eventuele vragen en om te praten over het lidmaatschap.  

De Commerciële Commissie wordt gevormd door David Westerhof, Jaïr Koekoek, Tom Huisman, Philippe Hes, Jacco Goossens, Soufian Asafiati, Joost van Dolen, Nina Ebbenhout en Mariëtte Nienhaus.

AFC

De Amsterdamsche Football Club heeft uiteraard een prominente plek in ons hart en onze gedachten. AFC werd op 18 januari 1895 opgericht. Daarmee is het de oudste voetbalvereniging van Amsterdam. In 2010 kwalificeerde AFC zich als eerste club van Nederland de nieuw ingevoerde Topklasse. Een recent hoogtepunt in de clubgeschiedenis vormde het kampioenschap in de Tweede Divisie in 2019, de hoogste amateurdivisie van Nederland. Omdat het seizoen 2019/2020 niet kon worden afgemaakt, geldt AFC tenminste tot 2021 officieel als de beste amateurvereniging van het land.

AFC een begrip in Amsterdam en daarbuiten

AFC is een begrip in Amsterdam, maar de club geniet ook buiten de hoofdstad bekendheid met een rijke historie en een voor amateurclubs ongebruikelijke allure. De klassieke rode shirts met een zwarte ‘V’ kunnen door het hele land rekenen op bewondering en herkenning. Grote namen zijn aan AFC verbonden (geweest), zoals prominent lid en fervent supporter Jack van Gelder en succesvolle oud-spelers als Daley Blind en Justin Kluivert.

De club begon in 1895 met nog geen vijftien leden. Maar in vijftig jaar tijd, geholpen door meerdere kampioenstitels, was het ledenaantal al uitgegroeid tot meer dan 700. Nog eens vijftig jaar later waren dit er al ruim 1.500. Vandaag de dag kan AFC met trots zeggen dat het veertien kampioenschappen op zijn naam heeft staan en zich gesteund weet door bijna 2.300 leden. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de constant sterk presterende juniorenteams en het sinds enkele jaren florerende vrouwenvoetbal.

Sportpark Goed Genoeg, AFC thuis op de Zuidas

De thuisbasis van AFC bevindt zich sinds 1962 aan de Boelelaan in Amsterdam-Buitenveldert. Ons sportpark Goed Genoeg is met zijn ligging op de Zuidas, het zakelijk hart van Amsterdam, ideaal voor een Amsterdamse netwerkclub, dichtbij grote kantoren en met uitstekende verbindingen met het centrum van de stad en luchthaven Schiphol. 

De Zuidas is een gebied in beweging. Er wordt de komende jaren flink gebouwd. Dit betekent meer kantoren, meer voorzieningen en meer woningen. Dat is goed nieuws voor AFC, want meer bewoners rond de club leidt tot nieuwe leden en sponsors.

Een luxe en duurzaam nieuw clubhuis voor AFC

Om ruimte te maken voor een nieuwe woonwijk verplaatst Sportpark Goed Genoeg zich een fractie in noordelijke richting. Hiervoor worden vijf nieuwe kunstgrasvelden aangelegd en wordt een compleet nieuw clubhuis gebouwd. Dit nieuwe clubhuis wordt nóg meer het hart van de club. Het pand wordt geïntegreerd in de tribune en de luxe en moderne faciliteiten zijn ideaal voor bijeenkomsten van de Amsterdamsche Business Club. 

Het nieuwe clubhuis is zeer duurzaam en van alle gemakken voorzien. De club wil de bouw mogelijk maken in samenwerking met de leden, sponsors, supporters en vrienden van de club. Ook de leden van de ABC kunnen hierbij hun betrokkenheid tonen. Bekijk de voortgang van het project en de mogelijkheden om obligaties te verstrekken.

Het netwerk van de ABC

De Amsterdamsche Business Club is dé businessclub voor ondernemers met een liefde voor voetbal uit de regio Amsterdam. Onze leden zijn uitsluitend beslissingsnemers in het bedrijfsleven: bedrijfseigenaren en CEO’s en leden van het senior management bij grote bedrijven. 

Dit geeft de ABC een ijzersterk netwerk, waarin onze leden profiteren van elkaars kennis, ervaring en connecties. De chique en luxe uitstraling van AFC komt vanzelfsprekend terug in de sfeer van de businessclub. Het nieuwe clubhuis zal hier bovendien aan bijdragen.

Ons groeiende ledenbestand

Op het moment bestaat het netwerk van de Amsterdamsche Business Club uit honderd leden. Maar we zijn nog jong en net als AFC en onze omgeving willen we heel graag doorgroeien. U als ondernemer kan daarbij helpen door u aan te melden en ons team te versterken. Zo profiteren we allemaal van ons groter wordende netwerk.

Wat doet de ABC?

Bij het bouwen en uitbreiden van een netwerk is het ondernemen van activiteiten met (potentiële) connecties en het bezoeken van evenementen met het juiste gezelschap cruciaal. Daarom staat dit ook bij de Amsterdamsche Business Club centraal. 

Interessante en nuttige events

Bij de Amsterdamsche Business Club is er voor onze leden genoeg te doen. Naast het bezoeken van wedstrijden en evenementen van AFC zijn er meerdere activiteiten en evenementen van de ABC die uw netwerk geen windeieren zullen leggen.

Verspreid over het jaar zijn er zeker twaalf evenementen en activiteiten, waarvoor u zich tegen betaling kan inschrijven. Dit kunnen sportieve activiteiten zijn, zoals golfevents, of interessante en gezellige bijeenkomsten met boeiende sprekers. Daarnaast organiseren we elk jaar een groot evenement, waar alle leden van de Amsterdamsche Business Club gratis toegang hebben.

De evenementen en activiteiten zijn een uitgelezen kans om in een select gezelschap nader tot elkaar te komen en kennis en netwerken uit te wisselen. Bovendien zorgen wij dat u een gezellige tijd heeft. Bekijk onze evenementenpagina voor meer informatie over komende evenementen en activiteiten.

De voordelen en kansen voor leden van de ABC

Bij de Amsterdamsche Business Club bieden we u als lid een breed pakket aan interessante voordelen. U maakt onderdeel uit van een rijk netwerk van ondernemende beslissingsnemers en u kunt zich aansluiten bij onze interessante activiteiten en evenementen. Maar wij bieden u nog meer.

De connectie van de ABC met AFC is logischerwijs zeer sterk en dat geeft onze leden bijzondere voordelen en kansen. Deze geven u de kans nog sterker betrokken te zijn bij de club.

  • U krijgt 2 seizoenkaarten om de prestaties van AFC op het thuisveld te bewonderen.
  • U heeft toegang tot de AFC app, waarmee u op de hoogte blijft van onze club.
  • U wordt vermeld bij de sponsors van de club op de website van AFC.
  • Uw bedrijf krijgt een logovermelding in de persmap van AFC die elk jaar wordt uitgegeven.
  • U krijgt 10% korting op de huur van het clubhuis van AFC.

Lid worden van de ABC

Lid worden bij de Amsterdamsche Business Club is makkelijk. Zolang u bedrijfseigenaar, CEO of lid van het senior management bij een groot bedrijf bent, bent u van harte welkom bij onze Amsterdamse netwerkclub.

Wij zien graag dat u een band met AFC hebt. Als u nog weinig binding met de club heeft, zal het niet moeilijk zijn die als lid van de ABC te ontwikkelen. De andere leden helpen u daar ongetwijfeld graag bij.

Als u bordsponsor wordt van AFC, krijgt u 10% korting op het lidmaatschap van de Amsterdamsche Business Club. Elk AFC Vriendelijk Bedrijf, partner van de club, ontvangt automatisch één persoonsgebonden lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap ABC 

Lidmaatschap van de Amsterdamsche Business Club kost jaarlijks € 1.500 exclusief BTW. Deze bijdrage wordt efficiënt ingezet om de ABC te helpen bij de administratie en de organisatie van het jaarlijkse gratis evenement voor onze leden. 

Maar het leeuwendeel van het geld komt AFC ten goede, waar de club dat het beste kan gebruiken. Van de enthousiaste pupillen tot de helden van het eerste elftal en van het materiaalhok tot de tribune.

Bent u klaar om uw zakelijk netwerk te vergroten?

Meld u dan aan bij de Amsterdamsche Business Club en maak onderdeel uit van een groeiend netwerk van ondernemers met een passie voor ondernemen en voor AFC.